VISIO


Olen valtavan iloinen että olet löytänyt tiesi Perille. Äitiys, isyys, kasvattajuus, hoitajuus on täynnä vaatimuksia itselle, toisille, toisilta, yhteiskunnalle, yhteiskunnalta. Haluamme niin kipeästi lapsille parasta, olivatpa he biologisia, hoidettavia, sukulaisia tai muita meille tärkeitä lapsia. Lasta kohtaan meissä herää voimakas luontainen halu suojella ja auttaa. Ja ennen kaikkea olisi ihanaa olla itse lapselle se henkilö, joka sitä voi tarjota.


Perille on tarkoitettu ruokkimaan tätä puolta sinussa, haluasi suojella, rakastaa ja voimistaa lapsia jotka elävät lähelläsi (fyysisesti tai ajatuksissasi). Tarkoituksena täällä ei ole kertoa sinulle, mitä teet väärin ja kuinka tekisit oikein. Sen sijaan, tarkoituksena on pehmeästi kutsua sinua polulle, jolla valo kasvaa ja ymmärrykselle ja pehmeydelle ja hellittämiselle tehdään tilaa. Tämä voidaan tehdä päästämättä lapsesta irti, lakkaamatta kannattelemasta ja tukemasta ja ohjaamasta, vaikka kannattelu, tuki ja ohjaus samalla muuttavatkin muotoaan.


Tältä sivustolta löydät näkökulmia, kokemuksia, huomioita, kysymyksiä, materiaalia, harjoituksia, sekä ehkä sanoja aiemmin sanoittamattomille asioille. Sivusto ei ole varsinainen ohje- tai ideapankki, enkä kerro sinulle kuinka sinun tulee käyttäytyä saadaksesi asiat elämässäsi muuttumaan haluamallasi tavalla. Sen sijaan täällä tarjoillaan näkökulmia, uudenlaisia ajatuksia siitä, mitä meidän kaikkien ympärillä tapahtuu ja mitä me koemme sisällämme. Jokainen meistä jakaa lopulta samat tunnetilat ja kokemukset, jokaisessa meissä on kyky kokea samat asiat, vaikka elämämme ulkoiset tapahtuvat ja niistä syntyvät ajatuksemme ovatkin yksilöllisiä.


Perillen luojaäidin roolissa toimii Sara Wiegand. Sara on intohimoinen maailman ja itsensä tutkija-tarkkailija, joka on kiinnostunut uppoutumaan ihmisyyden syvempään kokemukseen ja vuorovaikutussuhteisiin ihmisten välillä. Nimelliseltä taustaltaan Sara on erityispedagogiikan kandidaatti, Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja sekä entinen ADD-oireileva erityislapsi.